בשנת 2008 פתחתי את הסטודיו הראשון שלי לאימונים אישיים ברעננה. עשיתי כל כך הרבה טעויות שעלו לי במאות אלפי שקלים.
ב-2014, עם הרבה יותר נסיון על עצמי ועם עשרות לקוחות, פתחתי את הסטודיו השני אותו הבאתי להצלחה מסחררת תוך מספר חודשים.
מ-2015 עד היום זה בדיוק מה שאני עושה. מקים ומלווה מועדוני פרימיום וסטודיו'ס בכל הארץ. הייתי שותף בהקמה של יותר מ-300 סטודיואים ומועדוני בוטיק ברחבי הארץ (ללקוחות אותם אני מלווה) ורק בשנת 2019 עזרתי ל-54 מועדוני פרימיום לברך על המזוזה עם פתיחה של מקום חדש או לוותיקים בתחום לקחת את העסק שלהם צעד אחד קדימה, להכפיל ולשלש את כמות ההכנסות ובעיקר לעבוד לפי סדר ושיטה.
לאורך השנים הפסדתי מאות אלפי שקלים בעסקים שלי אבל הרווחתי ידע יקר שעוזר לי לכוון את העסקים איתם אני עובד למקומות טובים ובעיקר...לקצר דרך.
אם אתם חולמים על הקמת מועדון / סטודיו משלכם לאימונים אישיים או קבוצתיים אבל מתלבטים, לא בטוחים או חוששים...אספתי לכם את השאלות הנפוצות ואת הטיפים שכדאי לזכור ולשנן לפני שעושים את הצעד הראשון.
מה כל כך כך קסם לי ב"להיות מאמן כושר אישי?"
אני רוצה להתחיל עם סיפור קטן שהוביל אותי למעשה להקמת הסטודיו הראשון שלי. השנה: 2005. לפני 15 שנים במהלך משמרת באותו מכון כושר בו אימנתי פגשתי מאמנת כושר שהגיעה לזמן איכות עבור עצמה. היא הגיעה בשביל לעשות 'הפסקה' קצרה מהאימונים האישיים שלה, להתאמן בעצמה ולחזור ל....עוד אימונים אישיים. כששוחחתי איתה זה לא היה נראה לי בכלל הגיוני שזה המקצוע שלה, וזה מה שהיא עושה מבוקר ועד ערב.
השאלה הראשונה ששאלתי אותה הייתה: "אם את כל כך מצליחה ומלאה באימונים, למה את לא חושבת לפתוח מקום משלך?". זה היה נראה לי כדבר הנכון ביותר לעשות. אם אתה מאמן אישי מבוקר ועד ערב לקוחות, אז למה לא לרכז את הכל למקום אחד במקום לתזז עצמך מבית לבית? אז היא מלמלה כמה משפטים כמו: "אני עדיין לא בטוחה", "זה לא הזמן", "לאט לאט", "כל דבר בזמנו" ועוד...באותה השנייה יכולתי לעצום עיניים ולראות את החלום הזה תפור עבורי. מבחינתי זה היה הדבר הנכון לעשות.
באותה תקופה אמנם הייתי מאמן כושר מאוד מוערך במקום עבודתי, נגעתי כמעט בכולם, אהבתי את כולם, עזרתי לכולם, אבל בכלל לא היה אצלי "בפוקוס" להציע אימונים אישיים ולעזור אישית לאנשים שנאבקים בהשגת המטרות שלהם. עד אותו רגע באמת שעזרתי לכולם, אבל כמו שאתם וודאי יודעים, אי אפשר לעזור פרטנית לכולם, ולכן העזרה שלי התחלקה בין כולם.
אחרי השיחה עם אותה המאמנת הבנתי שזה קוסם לי ומרגש אותי לעזור פרטנית ל"הרבה" אנשים. החלטתי באותו הרגע לשים את הפוקוס שלי לעזור לאנשים להשיג את המטרות שלהם בצורה טובה יותר. באימונים אישיים כמובן. קיבלתי החלטה וסימנתי לעצמי לפתוח יום אחד מקום משלי. לא סימנתי תאריך יעד וגם לא רשמתי יעדים. פשוט חרטתי לעצמי בראש שזה מה שאני רוצה, ופשוט חתרתי לכיוון.
מאותו הרגע תוך שנה היומן שלי היה מלא במתאמנים אישיים. תוך שנתיים כבר עזבתי את המקום בו עבדתי, ותוך 3 שנים (בגיל 26) פתחתי את הסטודיו הראשון שלי לאימונים אישיים ברעננה. במקרה, קפצה הזדמנות אדירה, ואני כבר הייתי מוכן, אז אחזתי בהזדמנות בשתי ידיים וקפצתי עליה. פתחתי מקום ב....עיר חדשה שם אף אחד לא מכיר אותי! זה היה חלום שהתגבש אט אט במוחי, התחיל מהחלטה אחת והפך למציאות בה אני חי כיום, באובססיה ובתשוקה להקמת עסקים ומיזמים שמשנים לאנשים את החיים...אז ניסיתי לעשות לכם סדר ולתת לכם מענה על השאלות הנפוצות ביותר שאני נשאל כמעט בכל יום במהלך פגישות אישיות וייעוצים של מאמנים ועסקים בתחום.
כמה זמן לוקח להקים סטודיו פרטי לאימונים אישיים / קבוצתיים?
"שאלה מצוינת. מניסיוני האישי הקמה של סטודיו יכולה לקחת שבועות אחדים עד חודשים. זה מאוד תלוי במקום עצמו, באדם המשכיר עבורכם את הנכס, במורכבות השיפוץ שתרצו לעשות, בגודל המקום, באישורים ובקבלת הציוד. זה תלוי גם בגורמי תכנון וביצוע נוספים כמו בעלי מקצוע שצריכים להיות אלה שיגרמו למקום שלכם להיראות כמו שדמיינתם. ב-2014 פתחתי את סניף קונספט בנתניה מ-א' עד ת' תוך חודש בלבד. תוך חודש וחצי כבר התאמנו בו 150 מתאמנים :-)
גם זה אפשרי. רוב מאמני הכושר ובעלי העסקים שמגיעים אליי כיום (מעל 50%) מגיעים אליי כחודשיים או שלושה לפני פתיחה. האם זה טוב או רע? זו לא הנקודה, אפשר לעשות את זה אבל צריך להידבק ללוח זמנים אינטנסיבי של עשייה. את זה אנחנו כבר מתכננים בפגישת האסטרטגיה הראשונה.
תוך כמה זמן אפשר להרוויח?
"זוהי אחת השאלות הנפוצות עליה אני נשאל כמעט מידי יום. השאלה הזו מזכירה לי את השאלה: "תוך כמה זמן אוכל להשטיח את הבטן?" או תוך כמה זמן אוכל לראות תוצאות? ובכן, הכל תלוי בתכנית העסקית שלכם (בדיוק כמו תכנית אימון), בדרך בה תצמדו אליה (זוהי למעשה ההתמדה) והביצוע בפועל (איך תורידו לקרקע את כל מה שרשום על הנייר).
רק בשנה האחרונה 75% מהעסקים אותם ליוויתי (מאמנים ובעלי סטודיואים) הצליחו להעמיד את המקום מבחינה כלכלית על הרגליים כבר אחרי 3-4 חודשים, הגיעו לאיזון תפעולי (לא מרוויחים / לא מפסידים) או עברו לרווח תפעולי (שמצליחים להרוויח כבר מהמקום). חלק "מהקרובים" או "היועצים" יגידו לכם לשכוח מרווחים בשנה הראשונה, ואני אומר: תבדקו טוב מי זה שאומר לכם את זה.... (אמא / אבא / אח / אחות / חבר / קולגה). תבדקו את הסטטוס העסקי שלהם ותחליטו בעצמכם אם שווה לכם לשמוע מהם או שלא. אני מאמין כי חייבים לבנות תכנית עסקית שיושבת על המטרות ובמקביל גם על היכולות של בעל העסק. אם אין לבעל העסק יכולות שיווקיות / ניהוליות או מכירתיות, אז מתחילים לעבוד על שיפורים, עובדים ומשפרים - עד שמגיעים לתוצאות טובות יותר (של אחוזי סגירה / מכירות / שימור וכו).
למה יש כאלה שלוקח להם יותר משנה כדי להתחיל להרוויח?
כמובן שאני מכיר לא מעט כאלה שלקח להם שנה - שנה וחצי כדי להגיע לנקודת האיזון או לעבור למצב של רווח תפעולי.
למה אתם שואלים? אני אתן לכם דוגמא. תחשבו רגע על אדם הסובל מעודף משקל של 20 קילו שמעוניין לעשות תהליך, להיכנס לכושר ולרדת במשקל. הוא יקרא כמה כתבות, יראה כמה סרטונים, יקנה בגדים יקרים, את הנעלים הכי טובות והופ...יתחיל לצאת להליכה מידי ערב. הוא יתחיל לעשות ספורט באופן עצמאי...יודעים מה הסיכוי שלו להצליח? סיכוי של 5% שהוא יצליח לעשות את זה בעצמו - אבל הסיכוי שהוא לא יצליח מתקרב ל-95%. על פי מחקרים 95% מהדיאטות נכשלות והוא בקושי יצליח לרדת קילוגרם 1.
מכירים מקרים כאלה? יש תמיד בכל מקום...אז למה זה קורה?
1. אין תכנית ברורה (רק חלום גדול בראש).
2. אין להם יעדים יומיים ושבועיים (רק מטרה אחת גדולה).
3. הם לא מכירים את התמהילים, המינונים והתזמונים המוצלחים של תזונה, ספורט ושינה.
4. הם לא מכירים את המספרים שלהם היטב (כמות אימונים שבועית נדרשת / משך זמני האימונים לאורך השבוע, סוגי אימונים שמתאימים עבורם, יכולות גופניות אירוביות ואנאירוביות / משקל שבועי מומלץ להורדה / כמות קלוריות יומיות וכו'..)
5. נשארים באזור הנוחות - לא תמיד נותנים את "האקסטרה" מאמץ כדי לייצר שינוי ושדרוג אמיתי.
6. מוותרים לעצמם בקלות - "יאללה לא נורא....יהיה בסדר".
7. הם רואים בזה משהו "זמני" ולא משהו שצריך להיות חלק מאורח החיים היומיומי שלך.
אותו אדם של ה-20 ק"ג לשם הדוגמא זה היזם / מאמן הכושר / בעל העסק שמתכנן להקים את העסק שלו.
משקיע בכל מה שמסביב (ציוד / בינוי / תאורה / שילוט / עיצוב) אבל שוכח בכלל לעשות תכנית עסקית...להעריך את הפוטנציאל של העסק שלו, להעריך את היכולות שלו שחור על גבי לבן.
ואז מה קורה? מה שקורה לצערנו ל-800 עסקים בכל שבוע שנסגרים (בכל התחומים לא רק בתחום הכושר). כ-40,000 עסקים מידי שנה נסגרים בדיוק מהסיבות האלה.
מה צריך לדעת על האזור בו אני פותח מקום?
"אחד הדברים שלמדתי לאורך השנים זה שיש דברים שיעבדו לנו נפלא בירושלים אבל לעומת זאת לא יעבדו בתל אביב ולהיפך. למה? ואיך זה יכול להיות? אז ככה, באזורים שונים ברחבי הארץ גרים אוכלוסיות שונות מבחינה סוציו אקונומית, חתך גילאים ועוד...חשוב להבין את הדברים האלו, ודווקא מהסיבה הזו ללמוד את האזור הגאוגרפי בו אתם מייעדים להקים את הסטודיו שלכם. האם זהו אזור לצעירים? אוכלוסיה מבוגרת יותר? מה הכאב (הצורך) של הקהל שלי במקום הזה?
האם יש הרבה ילדים באזור? האם הקהל יגיע אליי ברגל או עם רכב? האם יש חנייה נגישה ונוחה בכלל באזור? השאלות כמובן יכולות להמשיך בלי סוף, אבל ככל שתשאלו יותר שאלות (שהלקוחות שלכם ירצו לדעת) ותתנו מענה כך יגדלו הסיכויים שלכם לתכנן תכנית מדויקת ומתאימה יותר לאזור בו אתם פותחים. ואם זה עדיין לא מצליח? אז תשנו! תזכרו תמיד, אם משהו לא עובד לכם כמו שאתם רוצים ואתם ממשיכים לעשות את אותו הדבר, תקבלו את אותה התוצאה. אם תשנו את הדרך, הגישה או אפילו ניואנסים קטנים בשירות / שיווק שלכם, אתם תראו איך אתם מקבלים תוצאות שונות. כדי לא להיתקל בהפתעות חשוב לבנות תכנית עסקית מפורטת בה אנחנו יודעים מה קורה בכל חודש בשנה. ואם נתקלתם בהפתעות, לא נורא, זה הזמן לשינוי, אבל הקטן ביותר....
כמה עולה לפתוח סטודיו לכושר? סטודיו לאימונים אישיים / קבוצתיים
הכל משתנה בהתאם לגודל החלל שתרצו, השיפוץ והציוד שתזמינו. אני ממליץ תמיד לחפש חלל להשכרה שכבר בנוי וצריך מינימום שינויים במבנה. מכיוון שסביר להניח ש-OPEN SPACE (חלל גדול אחד) יכול להיות נהדר עבורכם, כדאי לשים את הפוקוס בכיוון הזה. ברגע שהשינויים שלכם יהיו מזעריים אתם תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים בבינוי ולהשקיע בייעוץ, שיווק, ציוד ונראות. עכשיו בואו ניתן הערכה לגבי גודל אפשרי של חלל והמחיר עד השלב שנכנסים ומתחילים לעבוד.
חלל בגודל 60 מ"ר - ניתן לבצע אימונים אישיים או להפעיל אימונים בקבוצות של 8-10 אנשים.
עלות ציוד BASIC + הקמה (שיפוץ לא מורכב) - כ- 50-100 אלף ש"ח.
חלל בגודל 80 מ"ר - ניתן לבצע אימונים אישיים או להפעיל אימונים בקבוצות של 10-12 אנשים
עלות ציוד BASIC + הקמה (שיפוץ לא מורכב) - כ- 60-120 אלף ש"ח.
חלל בגודל 100 מ"ר - ניתן לבצע אימונים אישיים או להפעיל אימונים בקבוצות של 12-15 אנשים
עלות ציוד BASIC + הקמה (שיפוץ לא מורכב) - כ- 80-150 אלף ש"ח.
חלל בגודל 120 מ"ר - ניתן לבצע אימונים אישיים או להפעיל אימונים בקבוצות של 15-20 אנשים
עלות ציוד BASIC + הקמה (שיפוץ לא מורכב) - כ- 120-170 אלף ש"ח.
חלל בגודל 200 מ"ר - ניתן לבצע אימונים אישיים או להפעיל אימונים בקבוצות של 15-20 אנשים ב-2 חללים נפרדים או בחלל אחד שיכול לאכלס גם 30-35 מתאמנים בכל שעה.
עלות ציוד BASIC + הקמה (שיפוץ לא מורכב) - כ- 180-300 אלף ש"ח.
*אלו הערכות בלבד, ונתונים אלה יכולים להשתנות בהתאם למשתנים נוספים.
* ציוד BASIC = אביזרי אימון קלים לפי מספר המתאמנים הצפוי בכל שיעור (ללא הליכונים /סטפרים / מכשירי כוח כבדים)
אלא בעיקר מורכב מגומיות, TRX, משקולות יד, מזרונים, בוסו, גלילים, קטלבלס' וכדומה...
*ציוד כבד - הליכונים / סטפרים / מכשירי כוח כבדים (יכול לנוע בין אלפי שקלים עד עשרות אלפי שקלים לכל תחנה/מכשיר.
האם אצטרך עוד כסף חוץ מזה?
"בהחלט. יש לקחת הוצאות קבועות נוספות כמו: שכירות, ארנונה, תכנת מנויים ועוד, והוצאות משתנות כמו: פרסום, עובדים (אם החלטתם להעסיק כמובן), טלפון, הוצאות משרד, ייעוץ עסקי, חשמל, מים, ספקים שונים ועוד...הקבועות אלו ההוצאות שלא משנה כמה לקוחות יש לכם, הסכומים האלו יורדים מחשבונכם בכל מקרה. ההוצאות המשתנות, משתנות בהתאם לפעילות העסק בדרך כלל, אבל הן קיימות. בחודשי הפתיחה (עד אשר תגיעו לנקודת האיזון שלכם) תצטרכו להבטיח שעומד ברשותכם סכום כסף נוסף. אחת הטעויות הגדולות ביותר של מאמנים / בעלי עסקים הפותחים סטודיו לאימונים אישיים או קבוצתיים הוא שהם מעמידים את סכום הכסף הראשוני מבלי לקחת בחשבון את שלושת או ששת החודשים הראשונים בהם המקום לא רק שלא ירוויח אולי גם יפסיד כסף, ואת זה חשוב לקחת בחשבון כדי לא להיתקל בהפתעות. ברגע שזה יושב על התכנית העסקית שלכם (דבר שאני דואג לעשות עוד לפני שפותחים את העסק), לא יהיה לכם בוקר טוב של הפתעות על סך של 30 או 50 אלף ש"ח בגלל תכנון לקוי, אתם תוכלו לחזות את זה מראש ולהיערך בהתאם.
זה יכול לנוע בין 50 ל-100 אלף ש"ח נוספים אותם תצטרכו בחשבונכם בחודשי ההקמה. זה חלק מהעסק אז קחו זאת בחשבון.
5 כללים חשובים לפתיחת סטודיו לאימונים אישיים / אימונים קבוצתיים / מועדון פרימיום
1. כלל ראשון – תאפיינו את המקום שלכם
לפני שאתם רצים לקנות את הציוד הדרוש, חשוב שתשבו עם עצמכם ואפיינו את המקום שלכם. דעו במדוייק מיהו הקהל שלכם, מהו שם העסק, איזה שירותים נלווים תציעו, מה הלוקיישן בו אתם מתכננים לפתוח, האם יש לכם הון ראשוני לפתיחת הסטודיו או שאתם צריכים הלוואה מהבנק, הסטודיו מיועד לאימונים קבוצתיים/ אישיים? או אולי גם וגם, ועוד...
שבו עם עצמכם ורשמו את הכל לפרטי פרטים.
2. כלל שני - תכתבו תכנית עסקית
בדיוק כמו שאנחנו מאמינים כי הדרך לתוצאות גופניות / הרזייה / גוף שרירי או מעוצב טמונה בתכנון ובנייה של תכנית אימונים ובהיצמדות אליה, כך גם בעסק הפרטי שלנו. נהיה חייבים תכנית עסקית רגע לפני שפותחים את הסטודיו. באמצעות כתיבה של תכנית עסקית מסודרת ונכונה אנו מגבשים את המודל העסקי, אסטרטגיות שונות ודרכי פעולה עליהן אנחנו לא תמיד חושבים… תוכלו להבין על תזרים וכמובן ללמוד כי שליטה על ההכנסות וההוצאות השוטפות הינה משמעותית ביותר ליציבות העסקית. היתרון בבניית תכנית עסקית הינו ההסתכלות והראייה קדימה, לא רק לטווח הקצר. אנו בונים תחזיות עסקיות וכלכליות לשנים הקרובות ולא מסתכלים רק על מה שקורה 'היום' כפי שהרבה מאמנים בתחילת דרכם טועים לחשוב. לאחר מכן נרצה לבחון את מיקומנו ביחס לשוק (שאר הסטודיוס' בסביבה) ולכן נבצע סקר שוק מקיף באמצעותו נוכל לקבל מידע על השוק הדינאמי הסובב, מידע לגבי מוצרים / שירותים דומים לשלנו הקיימים בשוק וכך לקבל אינדיקציות נכונות לגבי המיקום שלנו ביחס לאחרים. בתכנית הליווי המורחבת שלנו, אנחנו לא רק מייעצים אלא גם בונים אתכם תכנית עסקית שהיא למעשה "הוודאות" של העסק שלכם.
רוצה לפתוח מקום חדש? תכנית ליווי ומעטפת מקיפה 1 על 1 איתי לקראת פתיחה השאירו פרטים בלינק וניצור קשר בהקדם.
3. כלל שלישי - לא מספיק להיות רק אנשי מקצוע מעולים
הסוד להקמת סטודיו לאימוני כושר אישיים / קבוצתיים מצליח לא טמון רק בהיותכם מאמני כושר מצויינים, אלא גם בהיותכם אנשי עסקים. מה הכוונה? אני לא אשלח אתכם ללמוד מנהל עסקים בכדי ללמוד לנהל את העסק שלכם. אין צורך בכך. אבל מה כן? תצטרכו להבין וללמוד לעומק את כל ההיבטים העסקיים של הקמת סטודיו החל משיווק, ניהול, תזרים, גיוס עובדים, מכירות ושירות. אפשר ללמוד זאת באינספור דרכים החל מקריאת ספרים, קורסים, סדנאות, ייעוצים עסקיים / קבוצתיים ועוד. בשביל להצליח תהיו חייבים להיות מחוייבים לעצמכם ולעסק שלכם. ככל שאתם תגדלו יותר, כך העסק שלכם יגדל בהתאם.
4. כלל רביעי - חשבו תמיד שפע
שננו לעצמכם: יש מספיק לכולם! יש אלפי מאמני בישראל ויש עשרות סטודיוס' פרטיים בכל עיר, ישוב או קיבוץ. בכל שנה מצטרפים מאות בוגרי הקורסים השונים לשוק העבודה והופכים את אהבת הספורט לקריירה. רוב המאמנים להם אני מייעץ לאורך השנים תמיד אומרים: "השוק מוצף, יש תחרות קשה, אין מספיק עבודה, ולמה דווקא אני?" נכון, למה דווקא אתם? זו שאלה מצוינת שכתבתי עליה בכתבה כאן - "כיצד לנסח את הייחודיות שלכם במשפט אחד". אם לא תדעו למה אתם, אז מי כן? מלבד זאת אני רוצה לשנות אצלכם תפיסה וללמד אתכם לחשוב אחרת. לחשוב בתפיסת שפע (ולא בתפיסת חסר).
אם תחשבו תמיד כמה רע, אין מקום לכולם, יש תחרות וכו'....זה בדיוק הפוקוס אליו תכוונו ועל זה תמיד תחשבו. במקום זאת, נסו לחשוב חיובי, נסו לחשוב על השפע שיש לכולנו ותראו שגם הפוקוס שלכם יעבור לשם. בשלב הבא נסו לחשוב על מספר הלקוחות בו תהיו מעוניינים. 50? 100? 200? כמה ייחשב עבורכם כהצלחה כבעלי סטודיו בשנה הראשונה? עכשיו, באיזה עיר או ישוב אתם נמצאים? כמה בתי אב קיימים? כמה תושבים? כמה מקומות כמוכם קיימים? רק לצורך הדגמה בעיר תל אביב יש 432,892 תושבים וכ-50 מועדוני בוטיק (סטודיו) ברחבי העיר (לאימונים אישיים וקבוצתיים).
נניח שרק 10% מכלל התושבים בעיר תל אביב היו עוסקים בספורט (למרות שדווקא בעיר הזו מספר התושבים העוסקים בפעילות גופנית הוא מהגבוהים בישראל). אבל שוב, נניח שרק 10%. אז כמה אנשים פוטנציאליים? 43 אלף! אם ניקח את 43 אלף האנשים ונחלק אותם ב-50 המועדונים הקיימים זה משאיר לכל אחד בממוצע 860 לקוחות פוטנציאליים לכל סניף. נכון, יש מועדוני כושר גדולים עם 2000 מנויים, ויש כאלה (מועדוני בוטיק) שיסתפקו רק ב-100-150 לקוחות (זה מה שמגבלת הזמן והמקום יכולים להכיל). ובינינו, זה מספרים מטורפים לסטודיו בגודל של 60, 80 או 150 מטר! הבנתם את הנקודה, נכון? ברגע שתשנו את נקודת המבט, תאמינו בעצמכם, במה שאתם נותנים, ותאמינו בשפע הקיים לכולם, אתם תראו 'שהתחרות' עם עוד עשרות מקומות הופכת ללא רלוונטית.
5. כלל חמישי - אין כלום תמורת שום דבר
את זה אני תמיד דואג להגיד בכל קורס, הרצאה או סדנא. עסקים רבים בישראל (בכל התחומים) לא תמיד מוכנים להשקיע ולכן לא תמיד מקבלים את התוצאות אליהם מכוונים. בדיוק כמו שלא תהפכו למאמנים סופר מוצלחים רק מצפייה של סרטונים ביוטיוב אלא מהכשרות ולימודים במוסדות השכלה בתחום, כך גם בתחום העסקים. הקפיצה המשמעותית בעסקים שלי קרתה כאשר החלטתי להשקיע עשרות רבות של אלפי שקלים בכל שנה בקורסים וסדנאות.
כדי ליצור ולבסס את ההצלחה העסקית של כל אחד מאיתנו, אנו נדרשים להשקיע זמן, מאמץ, כסף, וכמובן אנו נדרשים לשלם מחירים.
דעו כי ההקמה תעלה לכם כסף (והרבה), דעו כי לציוד יש מחיר, לשיווק, לפרסום, למיתוג ולייעוץ כמובן...אני יכול להגיד כי רק בשנתיים האחרונות השקעתי למעלה מ-100 אלף שקל על לימוד ורכישת ידע חדש עבור עצמי. האם זה היה שווה את זה? ועוד איך! השקעות לטווח ארוך מניבות פירות (רק למי שיש סבלנות כמובן). יש עוד הרבה דברים שיעלו לכם כסף, השקעה וזמן – אז תמיד תשננו לעצמכם אם תרצו להצליח: אין דבר תמורת שום דבר.
צריכים עזרה בפתיחת מקום משלכם או לקחת את המקום הקיים לרמה הבאה?
יש לכם שאלה? צריכים עזרה עם העסק שלכם?
להצטרפות לקבוצה הסגורה של
לקבוצת ווטסאפ סגורה לעסקים בתחום הכושר והספורט
Comments